Tevékenységünk

Megalakulásunktól kezdődően elsődleges feladatunknak tekintettük a minél több színvonalas program megrendezését.

Versenyek

Egyesületünk a 2008/2009 tanévben első alkalommal megrendezett Fiatalok Európában Tanulmányi Verseny óta számos vetélkedőt szervezett Baranya Megye és a tágabb régió fiataljai számára.

A kétévente megrendezésre kerülő Fiatalok Európában Tanulmányi Verseny mellett 2009-ben a Pécsi Egyházmegye alapításának 1000. évfordulója alkalmából szerveztünk vetélkedőt, míg az EKF évét követően Pécs a Kultúra Városa címmel szerveztünk megmérettetést. A 2012/2013 tanévben meghirdetett Irány Lahti! Tanulmányi Vetélkedőt hagyományteremtő szándékkal, Pécs Megyei Jogú Város testvérvárosainak bemutatása céljából indítottuk Pécs MJ Város Önkormányzatával közösen.

Aktuális vetélkedők

Korábbi vetélkedők

Fiatalok EUrópában konferencia

A Sopianae Ifjúsági Egyesület Magyarország 2011-es Uniós elnökségének jegyében 2010 májusában ifjúsági konferenciát szervezett Fiatalok EUrópában – Civilek a magyar elnökség sikeréért címmel az Európai Unió iránt érdeklődő fiatalok számára.

Tovább az összefoglalóhoz

Társadalomtudományi előadássorozat

Az előadássorozatot azzal a céllal rendeztük meg, hogy sokszínű rendezvények által megismertessük a fiatalokkal a társadalomtudományok szépségeit. Előadásaink segítségével szerettünk volna támogatást nyújtani a felnövekvő generációk részére, hogy könnyebben eligazodjanak a mai globális világban, s saját hazájukban. Célunk volt, hogy felkeltsük az érdeklődésüket a közélet irányába, ezzel inspirálva őket a közügyekben való aktív részvételre, véleményalkotásra.

Tovább az összefoglalóhoz

További programok

Sopianae Ifjúsági Egyesület a kezdetektől fogva szoros együttműködésre törekedett más civil szervezetekkel, az alábbi oldalon partnerszervezeteinkkel közös rendezvényekről láthatnak rövid összefoglalót.

Tovább az összefoglalóhoz